Hoe het begon...

Hoe het begon...

Weet je, mensen vragen mij vaak hoe ik gestart ben met Purpose. Eerlijk gezegd ben ik soms zelf verrast van waar ik op vandaag sta. Ik ben een jonge ondernemer, ik ontwerp en maak mijn eigen duurzame handtassen en accessoires, ik herstel schoenen, ik ben mijn eigen marketeer en social media-expert. Ondertussen probeer ik mijn boekhouding op orde te houden -ja, ik doe echt mijn best ;-)- en mijn bedrijfje te doen groeien. Moest je mij dit 5 jaar geleden hebben verteld, ik zou je niet hebben geloofd. Maar het is zo. Soms knijp ik mezelf even om te checken, en ja hoor: It’s real. 


In de afgelopen jaren is er dus heel wat veranderd. En hoe is dat nu allemaal gebeurd? Sorry, het is geen spectaculair verhaal waar ik binnenkort de rechten voor aan Hollywood verkoop. Het ging allemaal redelijk organisch. Ik ben er eigenlijk echt in gerold.


Nieuwe start

Ik was net in een nieuwe job gestart en kreeg daar een nieuwe laptop. Omdat ik voor het werk veel onderweg was, leek het me verstandig een sleeve te hebben om de laptop te beschermen - ken jezelf ;-). Vroeger knutselde ik wel vaker iets in elkaar. Zo maakte ik in lang vervlogen tijden een bruin handtasje in ribfluweel, maar goed, dat was nu niet meteen mijn beste werk. Maar ik voelde me avontuurlijk en ik ging er voor. Ik maakte een leuke sleeve van vilt met een lederen detail en kreeg heel wat complimentjes van vrienden en collega’s. 

Mijn vriendin Audry zag mijn sleeve en vroeg of ik voor haar een tof tasje kon maken om haar lunch mee te nemen naar het werk. Ik maakte een tasje met afwasbare voering en lederen hengsels. Ze was supercontent en ze gebruikt het tot op de dag van vandaag nog elke dag. Fijn, natuurlijk. Dat smaakt naar meer


Ik had de smaak te pakken. Ik had nog wat materiaal over, dus maakte ik een shopper. Weet je, ik had op dat moment eigenlijk helemaal geen naaiervaring, behalve dan wat mijn moeder me snel had uitgelegd. Wonder boven wonder werd het toch een mooie tas. Ik postte een foto op facebook en kreeg meteen enkele verzoekjes voor een gelijkaardige tas. Tegen het einde van de week had ik 3 bestellingen, maar geen plan. 

Rond diezelfde tijd startte ik de opleiding schoenherstellingen bij Syntra in Roeselare. Dat bracht me in contact met nieuwe materialen en werktuigen en deed me ook kennismaken met leer. 

The rest is history

De maanden daarna heb ik vooral veel geëxperimenteerd, veel gedroomd, veel gebrainstormd - lang leve goede vrienden :-). Eind 2017 had ik een naam - Purpose dus - en op 15 januari 2018 vroeg ik mijn ondernemersnummer aan. 
Uiteraard is Purpose sindsdien al enorm geëvolueerd. Ik werk bijna niet meer met vilt, en trek de kaart van duurzaam restleder. Ik heb mijn eigen webshop en uiteraard een eigen atelier. Sinds kort zijn ook de schoenherstellingen er bij gekomen. Kortom, Purpose en ik staan niet stil.

En wie weet hoe Purpose er binnen 5 jaar zal uitzien :-).  


Terug naar blog

Reactie plaatsen