FAQ

▪️ Waar komt het leer vandaan dat gebruikt wordt voor de producten van purpose? 

Voor de tassen en accessoires van purpose wordt enkel gebruik gemaakt van restleder. Onder restleder versta ik leder dat staat weg te kwijnen in een magazijn of wordt afgevoerd om vernietigd te worden. Je kan deze resten in enkele categorieën onderverdelen.

  • snijresten: van bijvoorbeeld meubelmaker en andere lederateliers grotere stuks en producties maken en geen tijd hebben om ook de resten te verwerken. “No worries, I’ll take them of your hands.”
  • afgekeurde stukken leder omdat er een vlek op is, een gat is in het midden, het beschadigd is, etc. Vaak wordt er geen tijd gestoken in of moeite gedaan om uit deze stukken de waardevolle delen nog te redden. ”Well, please allow me.’
  • particulier: soms liggen er vellen leer op zolder van een lang bevlogen hobby, geërfd van ouders/grootouders die met leder werkten, etc. 

Vaak worden restpartijen ook als restleder benoemd. Die benaming vind ik persoonlijk niet gepast wanneer het over restpartijen gaat, want vaak gaat het nog over tientallen vellen.

 

▪️ Wat is de wachttijd voor een tas *op bestelling*?

De wachttijd voor een tas of accessoires op bestelling bedraagt minimaal 2 weken als alles voorraadig is. In drukke periode kan de wachttijd oplopen tot 3 à 4 weken. 

Als voor een bepaalde bestelling leder gezocht moet worden dat niet vooraadig is hangt de wachttijd af van het succes in de zoektocht. 

 

▪️ Kan een cadeaubon ook voor aankopen in het atelier gebruikt worden?

De cadeaubon kan gebruikt voor zowel aankopen in de webshop als in het atelier, alsook voor bestellingen op maat.

 

▪️ Is het mogelijk een bestaande tas na te laten maken?

Theoretisch is het perfect mogelijk een bestaande tas na te maken. Ik kies er echter voor dit niet te doen. Enerzijds omdat het vaak veel tijd in beslag neemt om de tas te ontleden, een patroon hiervoor uit te tekenen en de nieuwe tas effectief te maken. Anderzijds ben ik er geen voorstander van omdat het weinig voldoening geeft. 

 

▪️ Kan  je ook een tas volledig vanaf 0 op maat laten maken?

Het is zeker mogelijk een tas vanaf 0 te laten ontwerpen en dus niet te vertrekken vanuit een van de bestaande purpose-modellen. Het is echter zeer belangrijk te duiden dat een tas vanaf 0 ontwerpen een tijdrovend project is. Het duurt ettelijke uren om een idee of wishlist om te zetten naar een werkend ontwerp en daarna een patroon. Een tas vanaf 0 ontwerpen is daarom best prijzig. 

 

▪️ Is het mogelijk het leer van een zetel, oude tas of kleding te hergebruiken om er een purpose tas van te maken?

Het is perfect mogelijk het leder van een tas, jas of zetel te hergebruiken om er een purpose tas of accessoire mee te maken, op voorwaarde dat het leer van goede kwaliteit is en in een goede staat is. 

 

Heb je nog vragen die hierboven niet werden beantwoord? Aarzel dan zeker niet om contact op te nemen via mail of social media. 

 

 

 

 

 

 

Liquid error: Could not find asset snippets/epo-auto-03032020.liquid