Waarom? Omdat het kan!

Ik doneerde mijn staart al 2x eerder aan Think Pink. Mijn haar groeit snel, is naturel in alle opzichten en dus in premium-conditie :). Al zeg ik het zelf. Maar ik wil niet enkel mijn staart doneren. Ik wil meer geven. Daarvoor heb ik jullie hulp nodig. 

Maar eerst nog even dit: 

Ik doneerde mijn staart dus al eerder maar kreeg hierop nooit een ontvangstbevestiging. Een dankje-mailtje zou niemand erg vinden, toch?  Toen ik daarover iets zei op mijn stories, bracht dat wel veel teweeg bij mijn volgers. De situatie was nl. heel erg herkenbaar. Dus vroeg ik meer uitleg aan Think Pink.  

Maité antwoordde me (supersnel btw, waarvoor dank): 

"Elke maand ontvangen we meer dan 2000 staarten via Geef om Haar. Dat is fantastisch nieuws, maar dat betekent helaas ook dat het even duurt voor al die staarten gesorteerd zijn. Dat maakt het moeilijk om een persoonlijk berichtje te sturen om iedereen te bedanken.

Sinds kort verzamelen we de e-mailadressen via de Geef om Haar-enveloppen. Daarvoor doen we beroep op verschillende sociale tewerkstellingsprojecten, die alle staarten sorteren en de e-mailadressen verzamelen. Een vrijwilliger lijst die adressen dan op. Tot slot sturen we een mailtje om je te bedanken.

Think Pink zamelt via Geef om Haar-kappers en donateurs staarten in voor het Geef om Haar Fonds en die komen via de voorgefrankeerde enveloppen in grote postzakken aan op onze logistieke zetel in Brugge. 

We brengen ze vervolgens naar verschillende sociale tewerkstellingsplaatsen die de staarten sorteren op kleur en lengte. Zij verpakken de gesorteerde staarten in zakken van 5 kilo. Die verkopen we aan gespecialiseerde pruikenmakers. De opbrengst van de verkoop van de staarten gaat integraal naar het Geef om Haar Fonds. 

Met dit Fonds bieden we financiële steun aan lotgenoten voor de aankoop van een pruik, als ze het financieel moeilijker hebben. Zij kunnen via de sociale dienst van hun borstkliniek een aanvraag doen voor € 200 van het Geef om Haar Fonds. De sociale diensten van alle borstklinieken in België hebben hiervoor de officiële documenten liggen. Binnen de week na ontvangst van de aanvraag voeren we de betaling van € 200 uit.

De lotgenoot in kwestie kan dan zelf kiezen bij welke pruik zij zich het best voelt en in welke winkel ze die koopt. We willen hiermee zoveel mogelijk keuzevrijheid laten aan de persoon die de pruik nodig heeft."

 

Dus, long story short :):

Tijdens de maand oktober (30 september tot 5 november ) zamel ik geld in voor Think Pink terwijl ik lustig verder 'spaar' aan mijn staart. 

Steun de actie 'geef meer om haar' van Shop with purpose. door : 

❤️ Kilometers te sponsoren: Op 8, 9 en 10 oktober wandel ik - samen met een vriendin - de Belgische kust af. Deze wandeling sponsor je per kilometer. Je kiest zelf hoeveel kilometer je wil sponsoren (nl. 1 euro per km). De opbrengst hiervan gaat integraal naar de campagne. Dit doe je door te storten op de actiepagina via THINK-PINK* of via de IG pagina van Shop with purpose. (knop in BIO - meer info over deze functie van IG vind je hier: inzamelactie-functie van IG) 

(*Iedereen die een "gift" van ten minste 40 euro heeft gedaan, heeft recht op 45% fiscale aftrekbaarheid. De fiscale attesten worden opgesteld en verzonden in maart van het jaar volgend op de schenking. Een gift van 40 euro kost je in realiteit dus maar 22 euro.  Opgelet: alleen Belgische burgers kunnen een fiscaal attest krijgen.)

❤️ Te shoppen bij Shop with purpose. (Langestraat 53, Brugge) en online op www.purposeaccessories.be. Van de gerealiseerde omzet (van 30/9 tot 5/11; incl BTW) gaat van iedere 10 euro, 0,50 cent naar de actie. (Gedurende de hele periode is er automatisch gratis verzending op alles in de webshop met de code THINKPINK23)

 

En ik? Ik ga wandelen, jullie met open armen verwelkomen in de winkel en lief zijn voor mijn haar. Van zodra mijn staart lang genoeg is, vermoedelijk in november of ten laatste december, doneer mijn staart aan 'Geef om haar'-campagne van Think Pink Belgium. 

 

 xoxo Marlies 

 

Steun de actie nu!