Hi!

Ik ben Marlies, ontwerper en maker van purpose. Na een avontuurlijke carrière in de reisindustrie, bewandel ik nu een heel ander pad.

Chasing the dream...

Op 16 maart 2024 bestaat Shop with purpose. één jaar!

Bij Shop with purpose. vind je de handgemaakte producten van mijn eigen duurzame handtassenlabel purpose. (opgestart in 2018) en andere lokale makers, het open atelier waar alle handtassen worden gemaakt en de workshopruimte, waar je leder - en andere workshops kan volgen.

📍 Langestraat 53, Brugge

Wat is het idee achter het label purpose.?

Ieder purpose wordt handgemaakt in het atelier in de Langestraat. Leder is een waardevol product en jammer genoeg wordt er enorm veel van verspild. Vaak ligt het ergens op zolder te vergaan of belandt het in een restbak bij een lederhandel. Zonde. Ik koop deze resten op en geef ze een nieuw leven. Ik verwerk ze tot allerlei tassen en accessoires, voor hem en voor haar. 

Door bij Shop with purpose. ook een herstelservice aan te bieden verlengen we samen de levensduur van jouw lederen tas. Meer weten over hoe je je tas het best onderhoudt lees je hier.

Hoe werkt het?

Ik heb enkele vaste patronen ontworpen, maar deze kun je aanpassen naar jouw wensen en voorkeuren. Er staan uiteraard ook altijd een aantal tassen in voorraad. Die shop je gewoon online of kom je bewonderen in het atelier. Heb je vragen over een bepaald product? Neem gerust contact op of kom langs bij Shop with purpose.

Ontdek de volledige collectie hier.

Nog meer inspiratie nodig? Op de account van purpose. op Instagram vind je meer voorbeelden in de highlights.

#usewithcare

Naast maakatelier is Shop with purpose. ook een herstelatelier waar je terecht kan voor herstellingen van lederen handtassen en riemen.

Op de blog lees je meer over hoe je jouw handtas verzorgt en onderhoudt. Binnenkort komen er nog meer inspirationele posts dus hou de blog in de gaten.

Het is binnen het project REKUUP mijn missie om jouw er bewust van te maken dat er potentieel zit in die handtas die al jaren stof ligt te vergaren in jouw kast. Of dat jouw all-time-favorite misschien wel een glam-up kan gebruiken.

Ontdek hier meer over het project REKUUP van De Republiek Stadmakers. En volg mijn traject via de Instagram en Facebook-pagina van Shop with purpose.

 • erkend ambacht

  Deze erkenning van FOD Economie bekrachtigt het authentieke karakter van de activiteit van purpose., het manuele aspect en de knowhow als ambachtsman of -vrouw.

  Dag van de Ambachten 
 • Handmade in Brugge

  purpose . mag zich sinds eind 2020 met trots ambassadeur noemen van het label Handmade in Brugge. 

  “HANDMADE IN BRUGGE zet Brugge op de kaart als stad waar het ambachtelijke maken een toekomst krijgt. Handmade in Brugge inspireert en stimuleert co-creatie en innovatie door het verbinden van ambachten en technologie. ”

  HIB 
 • #ikkoopbelgisch

  Het platform dat Belgisch creatief talent verzamelt. Gebruik de websites www.ikkoopbelgisch.be als jouw persoonlijke assistent bij het shoppen. Zo weet je zeker dat je steeds Belgisch shopt. Ook purpose . vind je hier terug.

  #ikkoopbelgisch 

Neem contact op