Over purpose ., over atelier P ., over mij

Hi!

Ik ben Marlies, ontwerper en maker van purpose. Na een avontuurlijke carrière in de reisindustrie, bewandel ik nu een heel ander pad.

Chasing the dream...

Ik besliste eind 2019 om het pand in de Breidelstraat 17 aan te kopen en om te toveren tot een open atelier. Met mijn opleiding schoenhersteller en maroquinerie in de hand en met heel veel goesting, ging ik aan de slag. En zo werd Purpose een feit. 

Lees het hele verhaal op de blog.

De 3 poezen, Lola, Lucy en Lily waarmee ik het huis deel, zal je ook af en toe in het atelier spotten. Zij zorgen voor de nodige animo in het atelier.  

Wat is het idee achter Purpose?

Ieder purpose wordt handgemaakt in het atelier in Torhout. Leder is een waardevol product en jammer genoeg wordt er enorm veel van verspild. Vaak ligt het ergens op zolder te vergaan of belandt het in een restbak bij een lederhandel. Zonde. Ik koop deze resten op en geef ze een nieuw leven. Ik verwerk ze tot allerlei tassen en accessoires, voor hem en voor haar. 

Hoe werkt het?

Ik heb enkele vaste patronen ontworpen, maar deze kun je aanpassen naar jouw wensen en voorkeuren. Er staan uiteraard ook altijd een aantal tassen in voorraad. Die shop je gewoon online of kom je bewonderen in het atelier. Heb je vragen over een bepaald product? Neem gerust contact op of kom langs in atelier P.

Neem contact op

 • erkend ambacht

  Deze erkenning van FOD Economie bekrachtigt het authentieke karakter van de activiteit van purpose., het manuele aspect en de knowhow als ambachtsman of -vrouw.

  Dag van de Ambachten 
 • Handmade in Brugge

  purpose . mag zich sinds eind 2020 met trots ambassadeur noemen van het label Handmade in Brugge. 

  “HANDMADE IN BRUGGE zet Brugge op de kaart als stad waar het ambachtelijke maken een toekomst krijgt. Handmade in Brugge inspireert en stimuleert co-creatie en innovatie door het verbinden van ambachten en technologie. ”

  HIB 
 • #ikkoopbelgisch

  Het platform dat Belgisch creatief talent verzamelt. Gebruik de websites www.ikkoopbelgisch.be als jouw persoonlijke assistent bij het shoppen. Zo weet je zeker dat je steeds Belgisch shopt. Ook purpose . vind je hier terug.

  #ikkoopbelgisch